Mobile Health

Mobile health

Sobi's filiaal, Florio GmbH, lanceert een digitaal platform, florio®HAEMO, om het leven van mensen met hemofilie te verbeteren

florio®HAEMO is een CE gemarkeerd medical device dat is ontworpen met het doel de kwaliteit van leven van mensen met hemofilie te verbeteren en bestaat uit een smartphone-app die kan worden gecombineerd met een wearable, en een web-based dashboard voor artsen.

Sobi heeft de mobiele applicatie aangemeld bij het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG), waarbij de CE-markering en de naleving van de regels en voorschriften voor medische hulpmiddelen worden bevestigd en kunnen gecontroleerd worden.  Florio en Sobi verklaren dat ze in overeenstemming zijn met de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Wij zijn dan ook fier dat we dit kwaliteitslabel van MHealth kunnen voorleggen.  Lees er alles over op de website van MHealth.

florio®HAEMO geeft mensen met hemofilie individuele inzichten waardoor ze meer geïnformeerde keuzes kunnen maken om voluit te leven. Hiertoe wordt de meest recente technologie gebruikt om door data gedreven inzichten tot bij de artsen te brengen. De tool is bedoeld om gesprekken tussen artsen en mensen met hemofilie te verrijken met data, gericht op het verminderen van de onzekerheid rond de behandeling, zodat patiënten met hemofilie een vol en actief leven kunnen leiden. Zo kan hun zorg meer dan ooit gepersonaliseerd worden.

florio®HAEMO laat hemofiliepatiënten met een profylactische factorbehandeling toe om op een zeer intuïtieve en gebruiksvriendelijke manier al hun hemofilie-gerelateerde gebeurtenissen doorheen de tijd te registreren. Bijvoorbeeld: injecties, bloedingen, bloedingsbehandelingen, pijn, welzijn en fysieke activiteit. De florio®HAEMO-App geeft tevens een instant zicht op het persoonlijk voorspelde factorniveau op elk moment van de dag/nacht. Ook voorraadbeheer wordt aanzienlijk vereenvoudigd met de florio®HAEMO-App.

De tool is ontwikkeld met uitgebreide input van zowel zorgverleners als van mensen met hemofilie, waardoor Sobi's langdurige inzet voor de gemeenschap verder wordt ondersteund.

florio®HAEMO is ontwikkeld door Florio GmbH, München, Duitsland, een filiaal binnen Sobi, opgericht als een legaal afzonderlijk bedrijf om de privacy van gegevens te waarborgen.
"Ik ben verheugd deel uit te maken van zo'n innovatief bedrijf met een duidelijke visie voor de toekomst van de behandeling van hemofilie. Dit is een fantastische kans om het delen van rijke datasets tussen patiënten en artsen te vergemakkelijken, waardoor écht gepersonaliseerde zorg mogelijk wordt. Ik kijk ernaar uit om voort te bouwen op het geweldige werk dat de teams van Sobi en Florio al hebben verricht, met als doel de resultaten te verbeteren voor iedereen die door hemofilie wordt getroffen ” zegt de CEO van Florio GmBH.


Meer informatie is te vinden op https://florio-haemo.com/nl/